טלי גורן ונטע בראל – סדנאות רילוקיישן


כתבה שפורסמה באוגוסט 2015 על ידי רחלי אורן ומתארת את סדנאות הרילוקיישן שהעברנו בסינגפור. מוזמנים לקרוא:

נפגשתי עם טלי גורן ונטע בראל לשיחה על הסדנה אותה הן מעבירות.

שתיהן חיות מזה שנים רבות ברילוקיישן, וחווות מעברים עם המשפחות והילדים.

טלי התחילה את נדודי המשפחה ברילוקיישן לקליפורניה, ארה״ב, שם חיו 6 שנים בשלש מדינות שונות ושם גם נולדו ילדיהם. משם עברו לשנתיים באוסטרליה, חזרו לשש שנים בארץ, ויצאו בפעם הרביעית לסינגפור למשך שלוש שנים וחצי. ביוני מתוכנן כבר המעבר החמישי להונג קונג.

נטע בראל הגיעה לסינגפור ב 1998 לפני 17 שנה, וחיו כאן שלוש וחצי שנים. מכאן עברו לניו יורק, חזרו לישראל לשלש שנים ומאז כבר תשע שנים בסינגפור. הילד הגדול והקטנה נולדו בסינגפור והאמצעי נולד בארץ.

לשאלתי מתי הן מתכננות לחזור לארץ, עונה טלי כי כנראה זה יהיה עם גיוס הבן הראשון לצבא. נטע מהנהנת בראשה, אבל עדיין לא בטוחה מתי.

דרכן המשותפת בהנחיית הסדנאות החלה דרך עבודתה של נטע על דוקטורט  בתחום ילדים ברילוקיישן. כשפנתה לעזרתה של טלי, שסיימה השנה דוקטורט בחינוך מיוחד בדגש על החוויה ההורית, החליטו שתיהן ביחד להעמיק וללמוד את הנושא.

תוך כדי העבודה, הבינו נטע וטלי שהלמידה נותנת גם להן פרשנויות חדשות על הנושא שנראה בתחילה מוכר, ושופכת אור נוסף בהתמודדות עם הילדים והמשפחה. למשל, מספרת נטע, שכששאלה את אחד הילדים איפה עבורו הבית, קיבלה תשובות להן לא ציפתה. למרות שאנחנו ישראלים בכל מהותינו, מסבירה נטע, הבנתי שהנושא איננו חד משמעי עבור הילדים.

נושאים נוספים כמו שאלות זהות, הפרידות התכופות של הילדים מחברים (בעיה נפוצה בתקופות רילוקיישן), וכן מקומנו כנשים בתוך המסגרת הזאת ויכולתנו להמשיך לקיים את הצד המקצועי והענין שלנו בתחומים שונים, עולים גם הם בהקשרים אלו.

תוך כדי עיבוד החומר, החלו השתיים לשתף גם חברות בממצאים העולים מתוך הספרות המקצועית. בתוך כך החלו לקבל תגובות מתעניינות ורצון להעמקה בנושא. הבנו, הן אומרות, שהחומר מעלה הרבה עניין ולא מעט אמוציות, וכי מבנה סדנאי יוכל לתת מענה תאורטי אבל גם רגשי למשתתפים. לנושאים אותם פגשנו בעיון בספרות בנושא הרילוקיישן פנים רבות ונראה כי יש בהם עניין וחיבור עבור כל אישה בכל גיל ובכל מבנה משפחתי.

האם מצאתן משהו דומה המתקיים כבר בסינגפור? 

Workshops

התחום הוא נושא חם באי ובכלל, הן עונות, וקיים כבר ידע תאורטי רב. כל חברה המוציאה עובד לרילוקיישן, יודעת שלצורך הצלחת התפקיד, צריכה המשפחה לקבל תמיכה וליווי. אם בעבר היו 38% כישלון של רילוקיישן בשנים הראשונות, היום אחוזי חוסר ההצלחה ירדו ל25%, ועדיין הסיבה הראשונה והעיקרית הינה חוסר שביעות רצון של המשפחה או חלק ממנה. חברות המוציאות עובדים לרילוקיישן מודעות לחשיבות הנושא ואמורות לטפל בו וכיום מוצעות במקרים רבים סדנאות הכנה וסדנאות טיפוליות לעובדים העומדים בפני יציאה לחו”ל.

הסדנה אותה מעבירות נטע וטלי, משלבת למידה משותפת לצד עבודה קבוצתית על תכנים רגשיים. זו אינה סדנא טיפולית אלא סדנת למידה חוויתית. הקבוצה הראשונה מתחילה עם ״קהל הבית״, נשים בנות הקהילה הישראלית, ובהמשך תפתח קבוצה גם לדוברי אנגלית. הסדנא צפויה להיות מעשירה, מהנה, מאתגרת ומעוררת מחשבה.

לקבוצה, על פי נסיוננו האישי הן מסכמות, יש כח ויכולת להיות מקור חיזוק, חיבור ותמיכה.

אנחנו מקוות, בסדנאות שלנו, לייצר את כל אלו.

לקריאת הכתבה במקור

דר’ טלי גורן, מומחית רילוקיישן, מרצה, כותבת, אם למשפחת נוודים עם הפנים לעתיד פרוע יותר